Skakmat

Jeg ved det godt, jeg er slem til at skrive om mærkelige ting, men nu skal det være slut, så nu vil jeg skrive lidt om skak!
I går købte jeg et skakspil.
Ikke fordi det er noget jeg mangler, jeg har fem i forvejen, men det var så pænt. Både brættet og brikkerne er i marmor, og meget smukt.

Og det skal stå fremme, et eller andet sted i stuen, med et af mine yndlingspartier stillet op. Lewitsky og Marshall, Breslau 1912.

Marshall har sort, og i 23. træk, flytter han, Dc3-g3. Og der kan hans dronning slås af tre forskellige brikker!!! Men trækket er genialt, Lewitsky har ikke en chance, så han lægger sin konge ned, giver hånd, og går grædende hjem!

I øvrigt var Marshall et meget sympatisk menneske. Når han var ude og spille skak, havde han altid to ting med. Sin kone, Caroline, og en flaske whisky, som han drak mens han spillede. Det synes jeg var smukt. For koner er jo, trods alt, bedre og vigtigere end skak! Og man kan blive mat på en sjovere måde!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *