Buddha som krigsminister

For lidt siden, kom der en smilende Tamilsk kvinde med en pose til Laila (min kone). Det var noget hun havde købt på nettet. Og selvfølgelig kiggede jeg i posen, jeg har heldigvis stadig min nysgerrighed i behold. Og det viste sig at være en lille Buddha-statuette.

Den faldt jeg for ved første blik! En lille fed mand, der sidder med lukkede øjne og hænderne for ørerne. Det er helt tydeligt, at han ikke tænker på de uvigtige ting, som den normale del af befolkningen bruger næsten alt deres tid på.

BuddhaHan tænker ikke på, at vores krigsminister er blevet sindssyg, og har sendt kampfly over til den Russiske grænse i fredstid. Han tænker heller ikke på at lave endnu flere unødvendige motorveje, eller på, at alle katte i Danmark skal have en chip i nakken. Rent faktisk tror jeg slet ikke han tænker, han sidder bare, og er i sin egen virkelighed.

Og nu bliver det svært for mig, for jeg kan ikke definere begrebet virkelighed. Er det vores fælles virkelighed der er den rigtige, eller er det hans virkelighed der er den virkelige virkelighed? Vi har måske alle vores egen virkelighed?

Nå, det tager jeg helt roligt, for, som Buddha sagde: “Mennesket har ikke godt af at vide alt.” Så nu gør jeg som jeg plejer, når et problem er for svært, glemmer det og lader hjernen arbejde i fred uden at jeg blander mig. Så plejer den at løse problemet.

Så jeg vil læse en artikel om kannibalisme hos Manyema-stammen i det tidligere Belgisk Congo. Så kan jeg måske også få nogle gode idéer til vores påskefrokost næste torsdag.

Hvordan er din virkelighed?

One thought on “Buddha som krigsminister

  1. Lindheart

    Nogle gange er det nok vigtigt at kunne gøre det du gør nu – at lukke ned og glemme det spørgsmål – ellers kan man jo tænke sig ihjel – ikke alle ting er til at forstå, men er det egentlig meningen at vi skal det – eller er det som at være små specialister på hver vores område…..åh åh nu løb jeg ind i de store tanker – tror jeg lukker ned og går på påske ferie 😉

    Reply

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *