Religiøs eller ej, påskefrokost skal vi dælme ha`

Er vi ikke lidt mærkelige her i landet? Jeg tænker på den måde, vi fejrer de religiøse højtider på. Det gør vi ved at æde og drikke.
Ikke at jeg har noget imod det, det har jeg ikke, vi holdt selv påskefrokost i går, og der var ikke meget den sidste nadver over den. Jeg ved ikke, hvad de fik til den sidste nadver, men jeg tror næppe, at de fik sild, lune fiskefiletter, bøf med bløde løg, høns i asparges, sylte og meget andet. Og de fik nok heller ikke snaps og påskebryg til. For slet ikke at tale om, at de nok heller ikke drak Irsk kaffe senere.korsfæstelse

Men, som sagt, jeg holder meget af det.
Vi er et rimeligt sekulariseret land, og heldigvis for det. Vi tar´ikke religion for mere end det er, og er ikke fanatiske.
Mine religiøse følelser kan ligge på et meget lille sted.  Jo, jeg er konfirmeret og også blevet gift i en kirke, og det er så bare dét.
Jeg tænker meget sjældent på Jesus, selv ikke i påsken, og det har jeg det fint med.
Jo, den Romerske værnemagt i Palæstina, fik de slappe ledere til at likvidere Jesus, det ved jeg godt, men det er så længe siden, at jeg godt kan leve med det.
Så det eneste problem jeg har nu, er… hvad skal vi have at spise til pinse!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *